Cultura 02/09/2012

"És interessant tant per la idea com per la senzillesa formal"

1 min
Habitatges de Tilburg, als Països Baixos, de Bonell i Gil.

Esteve Bonell

Coautor (amb F. Rius) del velòdrom d'Horta i el palau d'esports de Badalona. Premi Mies van der Rohe, Premi FAD i Ciutat de Barcelona.

Una de les constants del treball d'Olga Felip i Josep Camps és encaixar els edificis en el paisatge i donar una identitat al lloc, cosa que en aquest cas aconsegueixen utilitzant les reculades i desalineacions de la tanca com a fil conductor que genera una seqüència d'espais intermedis, on l'exterior es fon amb l'interior, que faciliten la connexió entre les zones públiques i privades.

El rigor constructiu i el refinament formal es manifesten en la construcció de l'edifici, amb l'ús de tan sols dos materials: la xapa metàl·lica plegada i els murs de formigó. La simbiosi entre aquests dos materials permet el contrast entre la subtilesa de la tanca i la rotunditat del mur de formigó, amb la seva atractiva geometria.

La semitransparència de les planxes metàl·liques i el valor dels forats (finestres), tant a la tanca com al mur de formigó, són elements que accentuen l'atractiu d'un edifici que respira interès tant en la seva idea conceptual com en la senzillesa formal o el seu elaborat disseny en els detalls constructius.

stats