Cultura 31/08/2021

Iréne Theorin, baixa en l'òpera inaugural de la temporada del Liceu

Una lesió impedirà que la soprano sueca interpreti el paper de Primadonna a 'Ariadne auf Naxos'

2 min
La soprano Iréne Theorin en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEra un dels principals atractius de la inauguració de la temporada operística del Liceu, però no podrà ser. La soprano sueca Iréne Theorin ha cancel·lat a causa d'una lesió la seva participació en les funcions de l'òpera de Richard Strauss Ariadne auf Naxos, programades a partir del 22 de setembre. "Tinc el cor trencat per no poder actuar en el meu estimat Liceu i per a un públic que tant significa per a mi. Malauradament, una lesió que he patit recentment fa que hagi de centrar-me en la meva recuperació, però espero tornar al Gran Teatre tan aviat com pugui. Envio molt d’amor a tothom allà”, ha explicat la soprano sense precisar la naturalesa de la lesió. Theorin, una de les veus preferides pel públic del Liceu gràcies als papers interpretats a Tristan und Isolde i El capvespre dels déus, serà substituïda per la finlandesa Miina-Liisa Värelä, una altra veu formada en repertori wagnerià.

La baixa de Theorin no en serà l'única. També ha caigut del repartiment el tenor nord-americà Brandon Jovanovich, que no pot viatjar des dels Estats Units perquè ha sigut contacte d'un positiu de covid-19. En comptes de Jovanovich cantarà el canadenc David Pomeroy, que debutarà al Liceu.

Dudamel, -2

També hi ha canvis a La flauta màgica, que es representarà al Liceu del 20 de juny al 2 de juliol. El teatre havia anunciat que Gustavo Dudamel en dirigiria totes les funcions, però "degut a motius d’agenda", tal com informa el Liceu, el director veneçolà no serà al capdavant de l'Orquestra del Liceu els dies 27 de juny i 1 de juliol. En aquestes dues funcions el substituirà el seu mestre assistent i director d’orquestra associat a l’orquestra de la Filharmònica de Los Angeles, Paolo Bortolameolli.

stats