Cinema
Cultura 06/05/2013

'Iron Man 3' trenca rècords de taquilla

La tercera aventura de l'home de ferro té la segona millor arrencada de la història als cinemes nord-americans, amb 134 milions d'euros, només superada per 'Els venjadors'. Internacionalment acumula 519 milions d'euros

Ara
1 min
'Iron Man 3'

BarcelonaLa taquilla cinematogràfica es torna a rendir als superherois Marvel. 'Iron Man 3', la nova aventura de l'home de ferro protagonitzada per Robert Downey Jr., ha tingut aquest cap de setmana el segon millor debut històric a la taquilla nord-americana: la pel·lícula ha recaptat 134 milions d'euros, només per darrere dels 158 milions del primer cap de setmana d''Els venjadors'.

Fora dels Estats Units, les xifres també han estat estratosfèriques: 'Iron Man 3' acumula globalment una recaptació de 519 milions d'euros, superant ja la taquilla final de les dues entregues precedents de la sèrie: 'Iron Man' va recaptar en total 447 milions d'euros i 'Iron Man 2', 477 milions. Les previsions dels experts són que 'Iron Man 3' superarà la barrera dels 1.000 milions de dòlars (764 milions d'euros), però es quedarà lluny de la xifra dels 1146 milions d'euros d''Els venjadors'.

A l'estat espanyol, on 'Iron Man 3' es va estrenar una setmana abans que als Estats Units, el film va recaptar en el primer cap de setmana 3,83 milions d'euros.

stats