Cultura 30/06/2012

Els islamistes destrueixen un mausoleu reconegut per la UNESCO a Mali

L'atac s'ha podruït després que l'organització l'inclogués dins la llista de patrimoni mundial en perill el passat dijous

Efe
1 min
El santuari destruït durant una restauració el 2006 / AFP

BamakoIslamistes del grup extremista Ansar al Din han destruït aquest dissabte el mausoleu del sant Sidi Mahmud a Tombuctú, segons ha informat a Efe Akib Haidara, membre de la Universitat islàmics d'aquesta ciutat. L'atac s'ha produït després que el passat dijous la UNESCO inclogués els monuments Tombuctú a la llista de patrimoni mundial en perill. La destrucció del santuari va desfermar la còlera dels habitants de la localitat, va afegir Akib Haidara.

El grup extremista Ansar al Din controla part del nord de Mali, i té una fixació amb aquests monuments, ja que a començaments del passat mes de maig, el govern de Mali va denunciar la profanació d'aquest mausoleu, qualificant els fets d'"acte bàrbar i comès per individus sense fe". El passat diumenge,Sanda Uld Sumama, mà dreta del cap del Ansar al Din, Iyad Ag Ali, va declarar a Efe que l'apliació de la Sharia o llei islàmica és "ineludible".

Tombuctó es coneguda com la "ciutats dels 333 sants" perquè hi ha nombroses tombes de santons i erudits. Els elements més ortodoxos de l'Islam suní sempre ho han rebutjat perquè ho consideren com a idolatria i heretgia qualsevol altra forma de culte que se separi del monoteisme més estricte.

stats