Cinema
Cultura 16/10/2011

Els islamistes tunisians es manifesten contra Marjane Satrapi

L'emissió del seu film 'Persépolis', on es representa Déu com a un vell barbut, ha irritat els creients

Ara
2 min
Una imatge de 'Persépolis'

BarcelonaLa directora de cinema franco-iraniana Marjane Satrapi, després de rebre fortes protestes d'islamistes tunisians per la seva pel·lícula Persépolis, ha afirmat “admirar” el poble tunisià que va donar l'empenta de sortida a la primavera àrab.

Divendres passat milers de persones, entre ells salafistes, es van manifestar a Tunísia per denunciar la difusió d'aquesta pel·lícula per la televisió privada Nessma. Ha irritat els creients, sobretot, la seqüència on es representa Déu com a un vell amb barba. La representació de Déu en imatges està prohibida per l'islam.

El cap de la televisió Nessma va presentar excuses per emetre aquesta escena, però això no ha impedit que divendres passat casa seva fos atacada “per un grup d'homes”, segons la cadena, ni que les mesquites tunisianes bullissin de ràbia per la difusió del film.

Durant el Festival de cinema d'Abu Dhabi, Satrapi va declarar que “totes les revolucions passen per moments difícils”. Persépolis ja s'havia projectat a Tunísia altres vegades, “però aquesta va ser en un context electoral elèctric”, va afirmar Satrapi. Els tunisians han estats cridats a escollir una assemblea constitutiva el 23 d'octubre, la primera votació després de l'enderrocament del règim de Ben Ali el 14 de gener.

“Només vull dir que el poble tunisià és una gent que avança, van ser els primers a fer fora el dictador. I vull expressar la meva admiració per ells”, va afegir Satrapi.

La cineasta ha vingut al festival d'Abu Dhabi per presentar Pollastre amb prunes, un nou film basat en la seva novel·la gràfica homònima. El film explica la història de Nasser Ali, un virtuós de la música i pare de família que perd les ganes de viure quan la seva dona li trenca el tar, l’instrument que l’ha acompanyat durant tota la seva vida.

stats