Música
Cultura 19/02/2015

La indústria de la música en directe anuncia una aturada el 20 de maig contra l'IVA cultural

Associacions professionals de sales, promotors i representants demanen l'adhesió ciutadana a l'acció i a un manifest de denúncia

Acn
1 min
Anunci del 'Dia sense música' contra l'IVA cultural / ACN

BarcelonaUna desena d'associacions professionals vinculades a la música en directe a tot l'Estat han decidit "passar a l'acció" contra la pervivència de l'IVA cultural al 21%. Per això han convocat un 'Dia sense música' el proper 20 de maig, en què totes les sales adherides no programaran concerts i promouran una sèrie d'accions per visibilitzar la protesta. Afirmen que les xifres d'espectadors han baixat un 30% des del 2008.

Sales, promotors i representants fan una crida a tota la societat perquè secundi aquesta jornada i s'adhereixi a un manifest que exigeix al govern espanyol una "immediata i significativa" reducció del tipus impositiu que grava el consum musical. Els promotors calculen que la protesta tindrà un seguiment del 90% de les sales de tot l'Estat.

Músics com Joan Manuel Serrat ja han anunciat que no faran concerts el dia 20 de maig. Serrat havia de tocar a Madrid i canviarà el concert al dia 19.

stats