Cultura 06/09/2012

El jaciment del Born s'inaugurarà l'11 de setembre del 2013

El centre cultural inclourà una exposició permanent amb 1.500 objectes trobats durant les excavacions. El cost de les obres és de 84 milions d'euros

Ara
1 min
Xavier Trias, Jaume Ciurana i Quim Torras / PERE VIRGILI

BarcelonaEl Born Centre Cultural s'inaugurarà la Diada del 2013, L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Jaume Ciurana ho han anunciat aquest dijous durant una visita a les obres en què van estar acompanyats del director del centre, l'advocat, editor director general de Foment de Ciutat Vella Quim Torra, i els comissaris dels actes de celebració del tercer centenari del darrer contraatac català contra les tropes borbòniques, Toni Soler i Miquel Calçada.

L'acte va servir per presentar Torra com a director del centre. L'advocat va destacar l'emoció i l'èpica d'aquest projecte. Al seu torn, Trias va afirmar que el Born Centre Cultural serà un centre de divulgació per reflexionar sobre el passat, el present i el futur de la ciutat.

En una de les quatre sales que s'han construït a les cantonades del mercat es podrà veure una exposició permanent amb 1.500 dels 3.500 objectes que es van trobar durant les excavacions. El desembre del 2013 obrirà les portes en una altra de les sales una exposició temporal titulada El Setge, on s'explicarà l'èpica de les batalles del setge, així com vint històries de la vida quotidiana.

De les altres sales del centre cultural, una es dedicarà a una llibreria i una cafeteria, i l'altra serà un espai polivalent on s'hi programaran concerts, pel.lícules i espectacles de titelles els caps de setmana

A més del l'edifici de Josep Fontserè, s'està treballant en reurbanització de prop de 10.000 metres quadrats al voltant del mercat per fer-lo més permeable amb l'entorn i connectar-lo amb el Parc de la Ciutadella.

stats