OBITUARI
Cultura 01/03/2011

Mor l'actriu Jane Russell als 89 anys d'edat

'Sex symbol' dels anys 40 i 50, l'actriu nord-americana va morir dilluns de matinada envoltada pels seus familiars a la seva casa de Santa Rosa

Redacció
1 min
Jane Russell al 1943

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Jane Russell, actriu i sex symbol dels 40 i 50, va morir dilluns de matinada a la seva casa de Santa Rosa (Los Angeles) als 89 anys. Russell serà recordada sobretot com la morena apassionada que va donar la rèplica a Marilyn Monroe a Els senyors prefereixen les rosses.

La llegenda explica que va ser el productor Howard Hughes qui la va descobrir a la consulta del seu dentista, on Jane Russell treballava com a recepcionista. Hughes, que estava buscant una actriu de formes voluptuoses, va quedar captivat per la seva bellesa i la va contractar per interpretar l'heroïna de Fora de la llei (1943).

Ernestine Jane Geraldine Russell va néixer el 21 de juny 1921 a Minnesota (al nord dels EUA), i era la gran de quatre germans. Quan encara era una nena, la família es va traslladar a Burbank, Califòrnia. El seu pare, un exsoldat, va morir als 46 anys i Jane va haver de començar a guanyar-se la vida. Filla d'una actriu de teatre ambulant, es va pagar les classes de piano i teatre, algunes amb la famosa actriu russa Maria Ouspenskaya, gràcies als ingressos que aconseguia fent de model per a fotografies de moda.

Howard Hughes va ser oportuna. A Fora de la llei

La jove viuda

Els senyors prefereixen les rosses

Els senyors es casen amb les morenes 60. music-hall

Daily Mail

stats