Cultura 25/07/2012

La cuina japonesa assalta la XVIII edició del Saló del Manga

S.m.
2 min
La cuina japonesa assalta  la XVIII edició del Saló del Manga

BARCELONA.La cuina japonesa irromprà amb força en la XVIII edició del Saló del Manga, que aquest any canviarà d'ubicació. Abans de morir d'èxit i de veure com les cues s'eternitzen, el saló del còmic nipó, que se celebrarà entre l'1 i el 4 de novembre, ha decidit abandonar La Farga de l'Hospitalet per traslladar-se a la Fira de Barcelona, a Montjuïc. Amb aquest canvi de seu -guanyarà més de 6.000 metres quadrats- espera atreure 70.000 visitants i superar els 65.000 de l'any passat.

Amb l'exposició Manga a la carta , el director del Saló del Manga, Carles Santamaría, vol mostrar fins a quin punt la cuina s'escola a les vinyetes nipones: "La gastronomia està molt present en el còmic japonès", ha assenyalat. Santamaría ho ha il·lustrat amb exemples: Bola de Drac, d'Akira Toriyama, s'inspira en un plat japonès; en Doraemon embogeix amb els dolços, i Naruto és un ingredient de la cuina asiàtica.

A més, hi ha obres dedicades exclusivament als fogons, com El gourmet solitari o, de Jiro Taniguchi. Amb la cuina el Saló també espera atreure un públic més familiar i més adult.

Una de les estrelles d'aquesta edició del Saló del Manga serà Hiro Mashima, el pare de la premiada sèrie Fairy Tail , protagonitzada per una jove bruixa. El Saló també retrà un homenatge a Bola de Drac, que va començar a publicar-se a Espanya ara fa vint anys. L'altre homenatjat, que també bufa les espelmes del vintè aniversari, és el film Porco rosso, lapel·lícula d'Hayao Miyazaki que explica les aventures d'un pilot veterà de la Segona Guerra Mundial. I els bojos del cosplay , l'art de disfressar-se com els personatges dels còmics manga, tindran una exposició amb els vestits més espectaculars creats per fans. L'augment de l'IVA no afectarà el preu de les entrades. Santamaría ha assegurat que es mantindrà el preu de 6 euros.

stats