Còmic
Cultura 24/07/2012

La cuina japonesa, protagonista del XVIII Saló del Manga

El saló del còmic nipó celebra els 20 anys de 'Bola de Drac' a Espanya i dedica una exposició a 'Porco Rosso', de Hayao Miyazaki

Ara/acn
2 min

BarcelonaLa cuina japonesa i la seva presència al manga i l''anime' protagonitzaran la XVIII edició del Saló del Manga, que se celebrarà entre l'1 i el 4 de novembre. El saló del còmic nipó, que no deixa de sumar fans, dedicarà una exposició a 'Porco Rosso', del mestre Hayao Miyazaki i de Studio Ghibli. En aquesta edició, el Saló del Manga abandona la seva seu habitual dels darrers anys, La Farga de l'Hospitalet, per traslladar-se al pavelló núm. 2 de la Fira de Barcelona, a Montjuïc.

L'autor de manga Hiro Mashima, l'obra del qual s'ha publicat en 23 països, serà una de les estrelles convidades de l'edició d'enguany. El nou espai, que guanya més de 6.000 metres quadrats, acollirà a expositors, exposicions, tallers de manga i jocs tradicionals japonesos, conferències, classes magistrals, taules rodones, i àrea de videojocs. A l'escenari es podran veure concursos de karaoke i actuacions musicals.

El director del Saló del Manga, Carles Santamaria, ha explicat que el tema escollit per a aquesta edició és la gastronomia, perquè és "un dels trets de la societat japonesa que té més difusió". De fet, s'organitzarà l'exposició 'Manga a la carta', que mostrarà com la gastronomia japonesa és molt present en el manga, ja sigui com a tema protagonista o com a part d'històries en les qual el menjar juga un paper principal. En aquest sentit, hi haurà activitats com tallers, conferències i una gran àrea de restaurants japonesos.

'Bola de Drac' i 'Porco Rosso'

El Saló també dedicarà un espai a 'Bola de Drac', que bufa les espelmes del seu 20è aniversari a Espanya. Planeta DeAgostini Cómics i Ficomic estan preparant un programa d'activitats entorn aquesta efemèride. Santamaria ha destacat que Son Goku i els seus amics seran grans protagonistes de la festa del manga: "'Dragon Ball' ha traspassat fronteres i és un referent per a moltes generacions". També es dedicarà una exposició a 'Porco Rosso. 20 anys de vol', sobre el personatge creat per Hayao Miyazaki, autor de l'entranyable 'El viatge de Chihiro'.

Esperen 70.000 visitants

El Saló del Manga va tancar la passada edició amb una assistència de més de 65.000 persones, consolidant la 17a edició com una de les més multitudinàries en el seu últim any a l'Hospitalet de Llobregat. Santamaria ha dit que enguany esperen la visita de 70.000 persones, tot i que ha admès que no saben com pot afectar la situació de crisi. Així mateix, ha explicat que tot i l'augment de l'IPC i de l'IVA, el Saló del Manga de Barcelona manté el preu de l'entrada general de 6 euros.

stats