Música
Cultura 15/06/2011

Chucho Valdés i el fill de Clint Eastwood, caps de cartell de la Mostra de Jazz de Tortosa

El pianista cubà, Chucho Valdés, acompanyat per l'Afro Cuban Messengers, serà un dels protagonistes de la XVIII Mostra de Jazz de Tortosa, que se celebrarà del 27 de juny al 2 de juliol

Acn
2 min

TortosaL'organització, a càrrec d'Acadèmic, ha volgut que enguany la cita cultural tingués com a fil conductor el cinema i, per això, s'ha convidat a assistir-hi al director Fernando Trueba, un dels responsables de la pel·lícula basada en la vida del mític Bebo Valdés, pare de Chucho.

Una altra de les actuacions destacades és la de Kyle Eastwood, fill de Clint Eastwood, i que ha composat bona part de les bandes sonores de les pel·lícules que ha dirigit i protagonitzat el seu pare com Million Dolar Baby. L'actuació de Chucho Valdés serà el divendres 1 de juliol, a l'Auditori Felip Pedrell, i els preus de les entrades oscil·len entre els 25 i 15 euros. Tot i que la Mostra va intentar poder incorporar un concert de Bebo i Chucho Valdés, els calendaris de les gires de dos dels referents de jazz ho han impossibilitat.

L'altre concert destacat, també a l'Auditori, serà el d'Eastwood que s'ha programat pel darrer dia de la Mostra, dissabte 2 de juliol. En aquest cas els preus de les entrades són entre 15 i 10 euros. El director de la Mostra, Xavier Bertomeu, ha explicat que malgrat la seva joventut és un dels compositors més prolífics del jazz dintre del món del cinema.

El tercer concert de pagament de la Mostra és per un grup de casa, concretament nascut al Delta, anomenat Bir Band de les Terres de l'Ebre. Com ha explicat Bertomeu, el nom Bir sorgeix del verb birbar acció que fan els arrossaires per arrencar les males herbes dels camps. L'actuació es durà a terme dijous 30 de juny, amb una entrada de 5 euros, i s'oferirà un repertori del món del cinema.

La programació d'enguany es completa amb les actuacions de Gil Kiffen, Benjamin Leon Trio, Cor Flumine, i un total de tretze seleccionats de la cinquena edició de l'espai del Jazz Jove dels Països Catalans. Aquestes actuacions es faran en diferents espais de la ciutat, la majoria en terrasses o locals de bars i restaurants que participen en la vuitena edició de la Mostra de Cuina Cajún. Enguany, la mostra culinària es farà a través d'una ruta de tapes.

També hi haurà dues exposicions, com a activitats complementàries a la Mostra: la tradicional sobre els cartells de la Mostra de Jazz, que es podrà veure al bar Sport, i El Somni de Louis, amb il·lustracions inspirades en el llibre An american exodus, que estarà instal·lada al restaurant La Caseta del Formatge.

En la presentació del programa de la Mostra hi ha participat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el nou regidor de Cultura, Joaquín del Pino. La Mostra de Jazz ha mantingut el pressupost de l'any passat amb 100.000 euros, un 36% del qual va a càrrec de l'Ajuntament de Tortosa.

stats