ART
Cultura 20/07/2012

La justícia desestima el recurs del govern d'Aragó que el 2009 va reclamar l'art de la Franja

El president de la Diputació de Lleida ha anunciat la sentència del jutjat contenciós administratiu de Lleida que manifesta la incompetència del govern aragonès

Ara / Acn
1 min
Una de les obres de la Franja en litigi / ACN

LleidaEl president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat que el jutjat contenciós administratiu de Lleida desestima el recurs del govern d'Aragó i manifesta la seva incompetència per reclamar el patrimoni artístic de la Franja, un total de 113 peces d'art sacre. Reñé ha dit que, tot i que encara es pot apel·lar, "ja es veu el camí per negar que reclamin unes peces que estan en territori català".

L'any 2009 el govern d'Aragó va presentar un recurs al jutjat contenciós administratiu lleidatà després que el consorci del museu es negués a lliurar les 113 peces de l'art diocesà de la Franja, en litigi des de fa molts anys, però més des del 2005, quan un jutjat eclesiàstic va deliberar que l'art era del bisbat de Barbastre-Monsó.

La sentència que aquest divendres s'ha donat a conèixer indica que el magistrat considera que el govern d'Aragó no pot demanar l'art ni n'és competent perquè es troba en un territori que no és el seu, Catalunya. La sentència també diu, sense entrar a valorar l'origen dels béns, que són patrimoni cultural català i estan gestionats per un consorci, que és qui té la potestat per decidir-ne l'ús.

stats