La justícia europea imposa a Netflix que financi el cinema alemany

La plataforma al·legava que no havia de complir la llei germànica perquè té la seu a Holanda

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea s'ha pronunciat en contra de Netflix i ha desestimat una demanda de la plataforma de continguts en 'streaming', que s'oposava a la llei d'Alemanya. Des del 2014, el país germànic obliga per llei aquestes plataformes a invertir un 2,5% dels ingressos que generen a finançar pel·lícules i sèries locals. Netflix, però, al·legava que no tenia obligació de complir la llei perquè la seva seu és als Països Baixos.

El Tribunal de la Unió Europea ha desestimat ara la demanda de Netflix contra aquesta llei i, per tant, obre la porta a la possibilitat que altres països forcin també aquestes plataformes a invertir en la producció audiovisual local. "La decisió és decepcionant, tot i que no és inesperada. Ja sabíem que havíem d'aclarir amb el tribunal si el nostre cas era admissible. Revisarem tots els detalls de la sentència quan estigui disponible", ha anunciat la companyia en un comunicat citat per 'The Hollywood Reporter'. Aquesta capçalera assegura que Netflix és el segon servei de 'streaming' més important d'Alemanya, on té una quota de mercat del 20%, per darrere d'Amazon Prime (30%).

Etiquetes

Més continguts de

SANT JORDI

Amb el suport de

Amb el suport de

Aquest és un contingut editorialment independent, escrit i editat per periodistes de l'ARA i finançat per un tercer

Seguir llegint →

Recomanador de Sant Jordi interactiu

El recomanador de llibres per Sant Jordi

Entra aquí i descobreix quin llibre t'interessa: respon a quatre preguntes bàsiques i et proposarem els títols que encaixen amb la teva elecció. Tens prop de 200 títols per jugar