Cultura 22/03/2021

L’Auditori concentra el futur al Festival Emergents

La nova edició programa tretze concerts en quatre dies, del 25 al 28 de març

2 min
La pianista Alexandra Dovgan.

Barcelona“Aquest nou format ha vingut per quedar-se”, diu el director de L’Auditori de Barcelona, Robert Brufau, sobre el Festival Emergents, que se celebra del 25 al 28 de març. El nou format és “més concentrat”: tretze concerts en quatre dies, en comptes d’una setmana. El que no canvia és el propòsit, convocar joves talents, com ara la violoncel·lista russa Anastasia Kobekina, medalla de bronze en el Concurs Txaikovski, que interpretarà el Concert per a violoncel de Schumann amb l’OBC el dia 26. O com la pianista russa de només 13 anys Alexandra Dovgan, recomanada per Grigori Sokolov. Dovgan s’enfrontarà al Concert per a piano núm. 1 de Mendelssohn els dies 27 i 28.

També en l’àmbit simfònic, destaca la participació com a assistent de la directora veneçolana Glass Marcano, “un talent sorgit del sistema musical de Veneçuela i que actualment està completant estudis a París”, explica Brufau. Marcano farà d’assistent de Kazushi Ono amb l’OBC i de José R. Pascual-Vilaplana amb la Banda Municipal.

Estrena del Kebyart Ensemble

La Banda oferirà el dia 28 un concert amb el Kebyart Ensemble, que estrenarà aquí el Concert per a quartet de saxos i conjunt de vent de David Maslanka, de qui també s’interpretarà Mother Earth i Give us this day. Fruit de la col·laboració de L’Auditori amb els concursos de Joventuts Musicals de Catalunya, el festival programa en una mateixa sessió la clavecinista madrilenya Inés Moreno, guanyadora del Concurs de Música Antiga 2018, i la mezzosopano portuguesa Helena Ressurreiçao, formada a l’Esmuc i primer premi en la modalitat de cant el 2017. La programació del Festival Emergents es completa amb la Jove Capella Reial de Catalunya, dirigida per Lluís Vilamajó (que també dirigirà el Cor Jove Nacional de Catalunya), el Trio Da Vinci i, en el vessant jazzístic, el Mar Serra Group i el Pere Navarro Quintet, entre d’altres.

stats