ARA Llegim
Cultura 19/09/2014

Nooteboom, Lipovetsky, Heller i Todorov, a les converses de La Pedrera

La quarta edició del cicle arrencarà el dia 29 de setembre amb la participació de l'escriptor neerlandès Cees Nooteboom i acabarà el 10 de novembre amb l'assagista Tzvetan Todorov

Ara
1 min

BarcelonaLa Fundació Catalunya-La Pedrera reprèn el cicle de Converses, que porta a Barcelona figures de primer ordre del món de la cultura, la ciència, la política i l'economia, entre d'altres disciplines, amb la finalitat de donar a conèixer aquestes personalitats i la seva obra, de convidar-los a reflexionar en veu alta sobre l'actualitat social i política, i a explicar com veuen el futur des del seu àmbit professional.

En aquesta nova edició i fins a finals de 2014, visitaran La Pedrera l'escriptor neerlandès Cees Nooteboom (29 de setembre), el sociòleg francès Gilles Lipovetsky (6 d'octubre), la filòsofa hongaresa Ágnes Heller (27 d'octubre) i l'assagista i historiador de la cultura búlgar Tzvetan Todorov (10 de novembre).

La idea de les converses és crear un espai de diàleg en el qual es vagi més enllà de l'obra i les formulacions per les quals es coneixen aquestes personalitats: volem aprendre a veure i analitzar la contemporaneïtat a través de la mirada i el discurs dels convidats. La diversitat de disciplines i els múltiples punts de vista han de fer de les Converses a La Pedrera un mosaic d'opinions que ens permetin crear una opinió més ben fonamentada del món en què vivim.

Anteriorment, han passat pel cicle autors com Yasmina Reza, Julian Barnes, Richard Sennett i Tom Wolfe, entre d'altres. Les converses han estat vistes per més de 4.000 persones.

stats