Cultura
Cultura 18/11/2012

Unes 4.000 persones visiten la Pedrera en la jornada de portes obertes del centenari

Durant tot el matí i migdia la cua s'ha enfilat pel passeig de Gràcia fins arribar al carrer Rosselló. Els castellers de Les Roquetes han enlairat set castells al mig del carrer i han acabat amb un pilar de quatre al pati del passeig de Gràcia

Ara / Acn
2 min
Castells a La Pedrera

BarcelonaUnes 4.000 persones han passat per La Pedrera en la jornada de portes obertes que ha celebrat aquest diumenge. De les nou del matí a les cinc de la tarda l'edifici s'ha pogut visitar de franc amb motiu del seu centenari. A la una del migdia, 2.000 persones ja havien entrat a l'edifici per conèixer l'obra de Gaudí i a la tarda ja s'havia superat l'aforament màxim permès. Durant tot el matí i migdia la cua s'ha enfilat pel passeig de Gràcia fins arribar al carrer Rosselló. Per fer més lleugera l'espera, els castellers de Les Roquetes han enlairat set castells al mig del carrer i han acabat amb un pilar de quatre al pati del passeig de Gràcia. La Pedrera fa 100 anys i ho ha volgut celebrar amb tota la ciutadania. El 31 d'octubre de 1912, Antoni Gaudí signava el final d'obra d'aquest edifici, un dels més singulars de la història de l'arquitectura i una de les obres civils més rellevants de l'arquitecte.

Una exposició commemorativa, gegants i tallers

L'edifici ha commemorat el seu centenari amb tot un seguit d'activitats que es van iniciar el passat dia 12 amb la inauguració de l'exposició 'Les altres Pedreres. Arquitectura i Disseny al Món a principis del segle XX' i que es pot visitar fins el proper mes de febrer.

D'altra banda, dissabte al matí es va desenvolupar el taller 'Fa 100 anys La Pedrera' organitzat pels Serveis Educatius i que es repetirà el dissabte que ve a les onze del matí, on a través de jocs, representacions i indumentària de l'època, es coneixeran els grups socials que passejaven per la Barcelona del 1900.

També dissabte els gegants de La Pedrera van ballar i van fer una cercavila pels carrers dels voltants, acompanyats pels gegants modernistes de la província de Barcelona i seguits per una corrua de gent i de nens que ballaven i aplaudien l'actuació dels gegants.

Durant el que queda del mes de novembre, l'edifici acollirà un concert de Jordi Savall, conferències i la III Festa de l'arquitectura el proper diumenge 25. I en la cloenda de dissabte 1 de desembre, la dansa s'apoderarà durant tota la tarda de la Pedrera en l'espectacle 'Emocions en moviment' amb ballarins voluntaris de Barcelona ballant per l'interior i l'exterior de l'edifici.

stats