Música
Cultura 26/01/2015

L'ESMUC Jazz Project s'estrena a l'Auditori amb un repertori dedicat a Keith Jarret

La formació, que actuarà per primer cop aquest dimarts, neix amb la voluntat de construir una estètica musical contemporània i transversal, amb la fusió de diferents llenguatges musicals

Acn
1 min
L'ESMUC Jazz Project / ACN

BarcelonaL'Auditori acollirà aquest dimarts l'ESMUC Jazz Project, la formació orquestral de jazz formada per estudiants, professors i graduats de l'Escola Superior de Música de Catalunya. El conjunt tindrà el primer contacte amb el públic al cicle 'Grans Conjunts', que organitza l'escola cada gener. La formació homenatjarà el pianista Keith Jarret en un concert "vestit amb sonoritat de big band simfònica", segons Francesc Capella, director del departament de Jazz i Música Moderna de l'escola.

L'objectiu de la formació és construir una mirada musical contemporània i "transversal", oberta a poder fusionar altres estils musicals. La iniciativa, liderada per cinc professors del centre, no només parla un llenguatge jazzístic, sinó aporta noves composicions: "La idea és que l'ESMUC aporti coneixement, noves peces al repertori que potser més endavant tocaran altres big bands o 'ensembles'", afegeix Capella.

En aquest sentit, pel concert de dimarts s'interpretaran cinc peces de Jarret, però també s'han creat quatre composicions inspirades en la música del pianista. La intenció de l'ESMUC Jazz Project és de big band, però no amb els instruments típics per aquest tipus de conjunts, incorporant instruments com l'oboè, la tuba, la trompa o fustes.

Pels alumnes del centre és una oportunitat de participar en "projectes singulars i amb formats grans". La nova formació pretén continuar creant un projecte anual que es presentarà dins del marc de les activitats de l'escola, i se centrarà en la figura d'un músic rellevant en la música moderna, com aquest any amb Jarret. L'ESMUC Jazz Project es prepararà després d'aquest concert per actuar a Granollers al Festival de Jazz de la ciutat.

stats