Música
Cultura 12/12/2020

El Liceu tornarà a obrir a partir de dilluns

Les últimes modificacions del Procicat permeten que reobri al 50% de l'aforament

Ara
2 min
Aquesta és la imatge del Liceu amb 500 espectadors, feta en un assaig de 'La Traviata'

BarcelonaLes mesures de flexibilització aprovades aquest dissabte pel Procicat "han avalat el Gran Teatre del Liceu com un espai segur i s'ha avaluat de forma satisfactòria el nou sistema de ventilació i el pla de protocol específic dissenyat per la pandèmia, cosa que fa que el seu topall màxim passi de 500 persones a prop del 50% de la seva capacitat", segons explica el teatre en un comunicat.

Després d'una setmana treballant conjuntament amb el govern s’ha aprovat aquesta modificació, que permetrà al Gran Teatre del Liceu reobrir les portes i poder seguir representant La traviata de Verdi a partir d'aquest dilluns, 14 de desembre.

El president del Liceu, Salvador Alemany, en nom del Patronat i de tot l’equip del Gran Teatre del Liceu, ha celebrat la modificació: “Agraeixo específicament a les conselleries de Cultura i Interior, juntament amb Protecció Civil, haver entès les necessitats de la institució i avaluar positivament els protocols de seguretat i el sistema específic de renovació de l’aire del Liceu”. També ha volgut reconèixer la implicació de tot l’equip del teatre i dels artistes: “Han confiat en les gestions que s’han estat fent des del Liceu, s’han mantingut en situació de reprendre les representacions en el moment que es donessin els requisits”. Finalment, el president també agraeix a “abonats, públic i l’entorn del teatre la comprensió en la suspensió forçada de les 5 representacions que obren la porta a, finalment, acabar representant les 14 funcions programades inicialment per al títol, cosa que fa possible que el màxim de públic interessat pugui presenciar les representacions d’aquesta extraordinària Traviata i així mantenir viu l’esperit de la cultura en aquestes festes nadalenques, que realment ho necessiten, i treballar en la defensa del prestigi internacional de la institució”.

Una funció més de les programades

Finalment, del total de les 15 funcions programades inicialment de La traviata, el Liceu n’acabarà representant 16, una més. Aquest resultat arriba després de programar funcions extraordinàries i d’haver de suspendre cinc funcions, les dels dies 8, 9, 10, 12 i 13 de desembre. En el seu moment es van afegir les funcions del 4 de desembre, efectuada amb 500 persones, la del 8, que es va anul·lar per les restriccions, i les del 16 i 27, que es podran portar a terme en aquest nou context.

A tots aquests canvis, el Liceu hi afegeix dues noves funcions més el dimarts 22 i el dimecres 23 de desembre, a les 19 h i 18 h, respectivament, que complementen les ja programades (14, 15, 17, 19, 20, 21, 28, 29 i 30 de desembre). Aquesta última nova funció s’habilita per facilitar els desplaçaments del públic de fora de Barcelona.

stats