ART
Cultura 11/11/2011

Els lladres d'art eren els fills

Davant el temor de quedar-se sense herència, tres joves van robar al seu pare set quadres valorats en quatre milions d'euros

Efe
1 min
Els quadres robat

ÀvilaLes quatre persones detingudes pel robatori de set quadres de diversos pintors, entre ells un de Salvador Dalí i un Joaquín Sorolla, en un xalet de Maello (Àvila) són els tres fills del denunciant i la seva mare. "Els detinguts consideraven que aquests quadres els corresponien per herència", segons ha explicat el subdelegat del Govern a Àvila, César Martín. El propietari havia començat una nova relació sentimental.

Les set obres d'art sumen un valor de quatre milions d'euros, i "han estat recuperades en bon estat de conservació", penjades al domicili dels tres joves (de 28 a 31 anys) i la mare a Valdemoro (Madrid). No tenien antecedents penals.

A més del Dalí i el Sorolla, s'han recuperat un retrat de Condé Delgrès, un quadre de flors de Rosen Roses, un retrat d'Hernán Cortés del segle XVI i dos dibuixos a carbó de Gustavo Doré i Nicanor Piñole, que tal com ha assenyalat el subdelegat del Govern, "ara seran retornats al seu amo".

stats