Literatura
Cultura 26/08/2013

El llegat de Tom Sharpe es quedarà a Palafrugell

La nova sala de la biblioteca municipal podria acollir l'arxiu de l'escriptor britànic

Efe
1 min

PalafrugellEl llegat de l'escriptor britànic Tom Sharpe, mort el juny passat al municipi empordanès de Palafrugell, en què residia, es quedarà finalment en aquesta localitat de la Costa Brava, segons ha informat a Efe el seu alcalde, Juli Fernández. Fernández s'ha reunit avui amb l'hereva del material biogràfic i literari de Sharpe, la doctora Montserrat Verdaguer.

Verdaguer va atendre l'escriptor en els seus últims anys de vida, però també es va convertir en una amiga a la qual aquest tenia en gran estima. Sharpe va especificar en el seu testament que el llegat havia de formar part d'una fundació que, finalment, s'establirà a Palafrugell. Juli Fernández ha confirmat que la nova sala de la biblioteca municipal, l'ampliació de la qual s'estrenarà el mes que ve, podria acollir aquest espai cultural d'abast universal.

L'alcalde de Palafrugell espera que Montserrat Verdaguer aplegui primer tot el llegat de Tom Sharpe, part del qual es troba al Regne Unit, i després del procés de classificació se'n decidirà definitivament la ubicació. Fernández està convençut que Palafrugell es convertirà amb aquest nou espai en "la capital de la cultura de Girona". Juli Fernández ha recordat que la localitat té actualment les fundacions Pla, Vila-Casas i Cuixart, així com el Museu del Suro, el Festival de Cap Roig i, pròximament, una nova instal·lació dedicada al Mediterrani, que s'ubicarà al costat del far de Sant Sebastià.

stats