Literatura
Cultura 11/10/2011

El llibre digital desembarca a la Fira de Frankfurt

El certamen vaticina un augment de la lectura electrònica a finals d'aquest any

Redacció
2 min

BarcelonaAquest dimecres arrenca la Fira del Llibre de Frankfurt, la més important del món. I el tema central aquest any serà l'impacte de la revolució digital en el món editorial. La fira tindrà lloc del 12 al 16 d'octubre i rebrà uns 8000 visitants.

Aquest és un pas important en el negoci editorial: a Europa i Alemanya, el llibre electrònic segueix essent minoritari en el sector editorial, amb molt menys pes que a Estats Units, on representa el 20% del negoci editorial.

El director de la fira, Jürgen Boos, opina que “cap a finals d'any pot haver-hi un augment de xifres en l'ús del llibre electrònic, a causa de la baixada de preu en alguns d'aquests dispositius de lectura”. I també està convençut que el llibre digital obrirà nous mercats editorials: “A Estats Units aquest 20% no ha tret lectors al llibre imprès, sinó que ha fet créixer el mercat”.

Aquest any a Frankfurt, per exemple, hi haurà un pavelló, el 6.0, dedicat en part als jocs didàctics d'ordinador. També hi haurà nous expositors, com el consorci de telecomunicacions Deutsche Telekom, que presentarà una llibreria digital.

El convidat d'honor en aquesta ocasió és Islàndia, un país que, amb prop de 350.000 habitants, té una escena literària molt activa, tant pel que fa a la producció com a la compra de llibres. "Molts islandesos creuen que realment no existeixen si no han publicat un llibre", ha fet broma el director de la representació islandesa a Frankfurt, Halldor Guomundson.

L'escriptor Arlandur Indridason (Reykjavík, 1961), l'islandès que més llibres ven al món –sobrepassa els set milions de vendes– inaugura la Fira. Ha llaurat aquest èxit amb el personatge del singular inspector Erlendur Sveinsson, que els crítics defineixen com “una mirada nova sobre la novel·la negra amb ànima i profunditat”.

stats