Publicitat
Publicitat

Art

Les obres seran accessibles a través de la plataforma 'Europeana'

25 llibres d'Antoni Tàpies es podran consultar per internet

La Fundació participarà en el projecte per digitalitzar 27.000 obres d'art d'institucions i museus europeus

La Fundació Antoni Tàpies ha estat escollida per formar part del projecte Digitising Contemporary Art (DCA), que permetrà enriquir la presència dels continguts d'art contemporani a internet. Durant trenta mesos, els museus i institucions seleccionats digitalitzaran prop de 27.000 obres d'art i 2.000 documents d'interès públic, que estaran a l'abast dels ciutadans a través de la plataforma digital del patrimoni cultural europeu Europeana.

La Fundació ha anunciat que digitalitzarà vint-i-cinc llibres d'Antoni Tàpies que fins ara estaven fora de l'abast del públic i que es consideren obres clau de l'artista, perquè són punts de trobada de l'art, la literatura i el pensament d'autors com Ramon Llull, Joan Brossa i Octavio Paz. Tàpies experimenta amb el grafisme i els materials: recorre a papers texturats que trenca, perfora i esquinça.

L'objectiu del projecte és realitzar reproduccions digitals d'alta qualitat d'obres d'art i altres documents culturals d'interès general, garantir-ne la preservació i assegurar que el ciutadà hi té accés a través de la xarxa. Més enllà d'establir les directrius i el codi de bones pràctiques del procés de digitalització de l'art contemporani, l' Europeana vol estimular l'interès per diferents manifestacions culturals.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT