Còmics
Cultura 31/10/2011

L'Hospitalet es rendeix al manga

L'afició pels manga i la filosofia "otaku" governa per darrer cop l'Hospitalet de Llobregat, punt de trobada d'amants del còmic que disfressats o no han volgut assistir a la última edició que se celebra a La Farga d'aquesta ciutat.

Acn
3 min
Centenars de persones s'han aplegat al recinte firal de La Farga de l'Hospitalet.

L'Hospitalet de LlobregatMolts són reincidents i amb el pas dels anys han cultivat amistats d'arreu de l'Estat que només veuen un cop l'any, coincidint amb el saló. Els més nostàlgics trobaran a faltar el recinte, però esperen que l'esperit no es perdi to i el canvi d'ubicació. Les cues tant per accedir com per aconseguir la signatura dels seus autors preferits són els protagonistes d'una edició que compta amb l'il·lustrador Hiroshi Hirata i el director Keiichi Hara (Doraemon) entre d'altres. Duen perruques vistoses, espases d'espuma i vestits amb colors molt vistosos. No es tracta de Carnestoltes, tot i que la influència del Halloween ve perfecte per molts dels assistents al Saló del Manga, que durant setmanes han preparat les seves disfresses inspirades en els seus personatges de còmic favorits i també de morts vivents, un gènere que des de l'any passat s'ha reforçat gràcies, en part, a la versió televisada de The Walking Dead.

Després d'una llarga cua i fer mans i mànigues per gaudir dels diferents descomptes possibles, sobretot per als més joves, molts dels assistents busquen antics coneguts, amics fets en anteriors edicions, i que només veuen un cop l'any. A dins del recinte tots són iguals, vinguin d'on vinguin, la seva afició pel manga els uneix. Aquest fet es reforça en el cas dels jocs en línia com Dofus o League of Legends, que concentra a grups de jugadors que s'han citat expressament per aquesta trobada.

"Et disfrasses perquè dónes a entendre que t'agrada molt un personatge, que l'adores i que et vols transformar en ell", explica Marisol Càceres, una jove de Santa Perpètua de Mogoda que s'ha citat amb diferents amics al saló per gaudir de la seva afició, sobretot del Detectiu Conan i de Bola de Drac. La seva amiga, l'Iris Vidal, confessa que l'afició pel món del còmic és una herència: "El manga m'atrau des de petita, el meu germà m'hi va introduir i m'hi vaig aficionar, dec tenir entre trenta-cinc o quaranta còmics a casa", assegura.

Elles ho tenien ben a prop i hi han arribat en transport públic, el mateix mètode que ha escollit en Toni Nieto, tot i que ell ve de més lluny: "He sortit en autocar de Madrid a la una de la matinada i he arribat aquest matí, no he dormit gens". En Toni va fer amics al Madrid Japan Weekend, un saló similar al de L'Hospitalet de Llobregat on va conèixer gent enamorada, com ell, d'aquest món, i entre tots es van convèncer per trobar-se novament a Catalunya: "El d'aquí és el millor saló de tot l'Estat", afirma rotundament.

Els atractius d'aquest cap de setmana són l'actuació de la banda de pop coreà JYJ, que ha reunit a centenars de fans incondicionals; la trobada amb els dobladors de Bola de Drac i la presència del 'mangaka' Hiroshi Hirata, amb una conferència sobre el món dels samurais. També s'hi han pogut veure les últimes novetats en videojocs per a la consola XBox 360, amb premis per als participants; i la projecció de la sèrie Reborn a l'Auditori Barradas, junt amb una part del cinema de Makoto Shinkai.

Els més aclamats

Les novetats editorials poc poden fer contra la tradició arrelada en certs mercats. A casa nostra les adaptacions a la petita pantalla de mangues històrics com Bola de Drac i el Doctor Slump els converteixen en una de les peticions més corrents: "Són dos manga tradicionals de casa nostra, que hem vist des de petits a TV3 i que ara es tornen a emetre al canal 3xl", explica una de les treballadores de l'editorial Planeta, que reconeix que amb la crisi esperaven una menor afluència de visitants, tal i com va passar al Saló del Còmic de Barcelona, un fet, però, que no ha estat així.

Segons la treballadora de Planeta, un altre dels principals éxits de l'edició d'enguany són els còmics de l'anime One Piece que s'emet pel canal Boing.

stats