Cultura 16/08/2012

El mapa de les retallades culturals a Europa

El diari britànic 'The Guardian' ha creat un mapa per situar geogràficament les institucions europees que han patit reduccions del pressupost. Espanya és el país més afectat per les retallades en aquest sector

Ara
1 min
El mapa ensenya les retallades culturals a Europa / The Guardian

BarcelonaEl diari britànic 'The Guardian' ha elaborat un mapa que situa geogràficament les retallades en cultura a tots els països europeus. A través d'una enquesta als seus lectors, que han pogut introduir les retallades culturals al seu país, el mapa va omplint-se de punts de colors que simbolitzen el tipus d'institucions que pateixen les reduccions pressupostàries: teatres, universitats, òperes, galeries, ballets, museus, beques...

El resultat del mapa demostra que Espanya és el país europeu més afectat per les retallades en institucions culturals. Catalunya, Madrid, Andalusia i València són les comunitats autònomes més afectades per aquestes mesures. A Madrid, les retallades van dirigides, sobretot, a les universitats, mentre que a Catalunya, Andalusia i València, els teatres són els que més pateixen les conseqüències de la crisi.

Portugal i Itàlia són el segon i el tercer país, respectivament, amb més retallades en aquest sector, sobretot en teatres i museus.

Un cas sorprenent és el francès: només en 10 institucions culturals de París i 10 més a la resta de l'Estat han hagut de fer front a retallades.

stats