Teatre
Cultura 18/03/2012

Mascarell prepara un pla per pal·liar la reducció de contractacions teatrals

Les contractacions d'espectacles teatrals per part dels ajuntaments s'han reduït dràsticament pels ajustos pressupostaris. El conseller de Cultura presentarà a finals de març un pla que inclourà la iniciativa dels promotors privats

Acn
1 min

BarcelonaTot i la crisi, els teatres de Barcelona van aconseguir el 2011 un rècord històric d'assistència de públic al passar de 2.600.049 d'espectadors el 2010 a 2.816.283 el 2011. Fora de Barcelona, però, la situació és diferent. Daniel Martínez, el president de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya, ha assegurat en declaracions a ACN que la reducció dels pressupostos municipals afecta també les assignacions per a la contractació de muntatges teatrals. "La relació entre públic i els espectacles no té la mateixa consistència que a Barcelona, perquè al mig hi ha uns pressupostos municipals que marquen quins espectacles o quants es poden oferir als ciutadans". Per Martínez, la solució és "La col·laboració amb l'empresa privada per fer sostenibles els teatres de mitjana i petita capacitat i aforament".

Sobre aquesta qüestió, Mascarell ha assegurat que s'ha de fer front a la situació i ha afegit que hi estan treballant amb els ajuntaments i els promotors teatrals privats. El conseller de Cultura preveu presentar a finals de mes un plan en què vol sumar "l'existència d'uns teatres i uns ajuntaments amb menys recursos i el suport i la iniciativa que puguin desplegar els promotors privats de teatre". "Esperem presentar" aquest pla "aviat perquè millori la doble realitat que hi ha: més 'bolos' i més públic que puguin veure bon teatre arreu del país".

stats