ÒPERA
Cultura 26/07/2012

La mediació entre la direcció i els treballadors del Liceu acaba sense acord

L'amenaça de nous acomiadaments i l'incompliment dels acords per part de l'empresa ha fet que els sindicats convoquin una vaga de 15 dies

Ara / Efe
1 min
EL PRESIDENT DEL GOVERN TRIARÀ EL PRESIDENT DEL LICEU

BarcelonaLa mediació en el conflicte col·lectiu del Gran Teatre del Liceu ha acabat sense acord, després de dues hores de reunió entre la direcció i els representants dels treballadors. El president del comitè d'empresa, Manuel Martínez, ha estat qui ha informat del resultat de la reunió, a la qual han assistit la majoria dels membres del comitè i l'actual i l'anterior directors de recursos humans de la institució. Els treballadors volen evitar que hi hagi més acomiadaments i reclamen la signatura d'un nou conveni col·lectiu adequat a les necessitats actuals del Liceu.

El passat 19 de juliol el comitè va demanar a Inspecció de Treball una mediació en el conflicte col·lectiu per "l'incompliment del pacte firmat el 22 de febrer" quan es va retirar l'ERO presentat el dia 14 del mateix mes.

A més, s'ha convocat una altra reunió entre els sindicats UGT i CGT i la direcció de l'empresa per tal de discutir la convocatòria de vaga pel 30 de juliol, dia en què hi ha la darrera representació d''Aida', i en què s'havia d'acomiadar el baríton Joan Pons dels escenaris. Així mateix, la convocatòria de vaga s'ha ampliat per les primeres funcions de la propera temporada del Gran Teatre, amb la primera òpera 'La forza del destino'.

stats