Cultura 06/03/2013

Es presenten els membres del patronat de la Fundació del Museu Picasso

Coincidint amb la presentació de les exposicions commemoratives del 50è aniversari de l'origen del museu, es fan públics els integrants de l'òrgan de govern i administració de la Fundació

Ara
2 min

BarcelonaAquest dimecres s'han fet públics els membres del patronat de la Fundació del Museu Picasso, coincidint amb la presentació de les exposicions commemoratives del 50è aniversari del museu. La Fundació del Museu Picasso permetrà gestionar el museu amb més agilitat i obrir la institució a la societat barcelonina. L'Ajuntament de Barcelona manté la titularitat de la col·lecció i dels edificis que l'allotgen.

La fundació, que està previst que estigui operativa al juny, estarà presidida per Xavier Trias, l'alcalde de Barcelona, i Jaume Ciurana, el tinent d'Alcalde de Cultura en serà el vicepresident. Com a representants de la família Picasso l'entitat comptarà amb Claude Picasso, fill de l'artista malagueny i Xavier Vilató Ruiz, nebot nét de l'artista. També hi seran Joan Gaspar Farreras, el director de la galeria Gaspar, l'espai que va presentar les primeries exposicions de l'artista a Barcelona el 1955 i Lluís Jou i Mirabent, notari i vocal de la Fundació Raimon Noguera, el notari que va crear l'estratègia per a la creació del museu.

Els representants dels acadèmics del Patronat són Lourdes Cirlot Valenzuela, Catedràtica d'Història de l'Art i Vicerectora de Relacions Institucionals i Cultura de la Universitat de Barcelona; Fèlix Fanés, Catedràtic d'Història de l'Art de la Universitat Autònoma de Barcelona i Maite Ocaña, va ser la directora del museu entre 1983 i el 2006.

El món empresarial estarà representat per David Madí Cendrós, president del consell assessor d'Endesa a Catalunya; Joan Oliveras i Bagués, conseller delegat de Bagués Masriera i president de l'Associació Amics de la Rambla i Ramon Massaguer, gerent adjunt de Coordinació d'Empreses i Entitats Municipals i Jaume Alsina Oliva, d'Encofrats J. Alsina S.A.

A més de l'alcalde Xavier Trias i el tinent d'Alcalde Jaume Ciurana, els representants de l'Ajuntament de Barcelona que integraran el patronat de la Fundació Museu Picasso són Marta Clari Padrós, gerent de l'Àrea de Cultura; Josep Lluís Alay Rodríguez, director de Patrimoni, Museus i Arxius; Llucià Homs, director de Promoció de Sectors Culturals i Joan Anton Sánchez de Juan; vicepresident del Districte de Ciutat Vella.

stats