CINEMA
Cultura 21/06/2011

Els menors de 16 anys no podran optar als Goya

L'Acadèmia de Cinema Espanyol també ha anunciat a través del Twitter que la categoria de millor pel·lícula hispanomericana passarà a denominar-se iberoamericana per incloure les pel·lícues en llengua portuguesa

Redacció
1 min

BarcelonaL'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques espanyola ha fet públiques les bases dels Premis Goya per a l'edició del 2012, que inclou algunes modificacions respecte l'any passat. La més significativa és la que impedeix als menors de 16 anys optar en cap categoria. Les raons que addueix l'Acadèmia per no premiar a qui no hagi fet els 16 a partir del 31 de desembre de 2011 són que "els nens que guanyaven un Goya passaven a ser membres actius de l'Acadèmia, la qual cosa implica circumstàncies legals no exigibles a un menor".

Precisament, en la 25 edició dels Goya, Francesc Colomer, nascut el 1997, i Marina Comes, el 1996, es van fer amb el guardó a millors intèrprets revelació per Pa negre, cosa que també van aconseguir Andoni Eruburu, per Secretos del corazón, i Juan José Ballesta per El bola, entre altres.

L'Acadèmia també ha fet públic un canvi en la categoria de millor pel·lícula hispanoamericana, que passarà a denominar-se millor pel·lícula iberoamericana i inclourà les produccions en llengua portuguesa de Portugal i Brasil.

Pel que fa als curtmetratges, la Junta Directiva torna a l'anterior procediment de selecció, pel qual s'escullen deu projectes per a cadascuna de les tres categories –documental, animació i ficció– per poder passar la primera fase de votació. A més, es modifica el termini de qualificació dels curts, entre l'1 de juny de 2010 i el 31 de novembre de 2011.

stats