MÚSICA
Cultura 06/06/2018

El Mercat de Música Viva de Vic celebra 30 anys

Diferents artistes participaran en un concert especial per inaugurar l’edició

2 min
Clara Peya estrenarà el disc Estómac al Mercat de Música Viva de Vic.

BarcelonaLa trentena edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) es farà del 12 al 16 de setembre seguint la línia iniciada el 2016, quan la part professional es va concentrar a l’Atlàntida de dimecres a divendres. Però com que no cada dia se celebren tres dècades d’història, s’està treballant també en “un concert coral amb veus que han sigut importants al Mercat”, segons explica el director artístic, Marc Lloret. Aquest espectacle inaugural, amb guió de Natza Farré i Oriol de Balanzó, serà presentat per Dolo Beltrán i serà coral, o més aviat col·lectiu, perquè hi participaran artistes com David Carabén, Miquel Gil, Lluís Gavaldà, Andrea Motis, Chicuelo, Núria Graham, Alba Carmona, Mercedes Peón i Kiki Morente, acompanyats de Jaume Manresa (ex Antònia Font) al piano.

“Volem que hi hagi diversitat de generacions, estils, gènere i orígens”, diu Lloret sobre aquest concert, una diversitat que també es trasllada a la resta de la programació d’aquesta edició del MMVV. Un dels propòsits és “consolidar la línia dels últims dos anys per fer-la més eficient”. Per això es canvia la disposició de les dues carpes de la zona de l’Atlàntida: la negra serà més gran i la vermella ocuparà un altre espai més petit. Continuen altres escenaris com la Jazz Cava, i s’incorpora el Casino per substituir la sala Pasternak, que va tancar fa uns mesos.

Artísticament, la programació dedicada als professionals (però també oberta al públic) es desplega bàsicament a partir de tres eixos: el pop-rock, la world music i el jazz, sempre amb una concepció estilística prou oberta, tot i que sense presència de les anomenades noves músiques urbanes. Com és habitual, hi haurà estrenes de discos, projectes i espectacles. És el que faran, entre d’altres, Clara Peya, Chicuelo, Ivette Nadal, Sara Fontán, Alma Afrobeat, Joan Colomo, Alba Carmona, Barbott, Toti Soler & Gemma Humet, Joana Gomila, Panellet, Guillamino i Marc Parrot amb Los Galindos.

A més, creix la programació de concerts per a públic familiar perquè “cada any venen més programadors interessats”, diu Lloret. I també es presentaran projectes singulars com l’Orpheus XXI, impulsat per Jordi Savall, i el del Quartet Brossa amb els Pinker Tones, guanyadors del premi Puig-Porret.

Pel que fa a la participació internacional, fruit de la feina del MMVV en diferents fires, aquest any hi haurà un focus especial en el Regne Unit (Jack Found i Hey Elbow) i l’Argentina (Onda Vaga, “una mena de Manel argentins”, segons Lloret, i Perotá Chingó).

L’oferta en clau de festival a la plaça Major i El Sucre tindrà un toc de celebració osonenca amb els concerts de Paula Valls, Obeses i Nyandú. També hi actuaran Ebri Knight, Els Catarres, Dr. Calypso, Roba Estesa i Smoking Souls. El pressupost del MMVV és de 826.900 euros, dels quals la Generalitat n’aporta 360.000, l’Ajuntament de Vic 208.900, la Diputació de Barcelona 25.000 i el ministeri de Cultura 30.000.

stats