JORNADA CASTELLERA
Cultura 31/10/2011

Molt més que un gamma extra

Els Minyons de Terrassa es queden a les portes d'alçar el 3 de 10 amb folre i manilles, un castell de molta complexitat. Els Capgrossos de Mataró firmen una bona actuació a la plaça del Vi de Girona.

Efren Garcia
2 min
Els Minyons de Terrassa es van quedar a les portes d'aixecar el 3 de 10 amb folre i manilles a la diada castellera de la Fira de Sant Narcís de Girona.

GironaEls Minyons de Terrassa van perdre a Girona el primer assalt als deu pisos. La jornada d'ahir no els va ser favorable, ja que també van ensopegar amb el cinc de nou i van haver de completar la diada de la Fira de Sant Narcís amb castells de vuit pisos. Els Capgrossos de Mataró van rebre el premi a la perseverança: van tornar a descarregar dos castells de nou després de tres mesos de travessa pel desert. El tres de deu amb folre i manilles anunciat pels Minyons va ser prou al·licient per omplir un any més la plaça del Vi, tot i que les dificultats de la gamma extra van fer que els Capgrossos acabessin la diada amb els millors castells del cap de setmana.

Els malves van plantejar el tres de deu a la primera ronda. Van construir la base amb precisió, però la manca de pes va fer que el castell s'escorés de seguida. Els nervis es van contagiar als aficionats i la plaça va respondre demanant silenci com quan una onada trenca contra la sorra generant una bromera sonora. Amb el vaixell estabilitzat, els Minyons van saber que era el moment de jugar totes les cartes. Van serrar les dents i van anar a coronar el gamma extra, però el mar de sirenes amb què havien topat els va entretenir en excés. La canalla va dubtar quan els dosos ja estaven col·locats i van necessitar tota la concentració per desmuntar el colós sense que cedís. Resignats, van provar-ho amb el cinc de nou, però van tornar a ensopegar després de la primera aleta. Amb dues llenyes a l'esquena, van decidir buscar bon port en el tres de nou, el dos de vuit i el quatre de vuit.

Progressió dels Capgrossos

Els Capgrossos arriben al punt culminant de la temporada i no volen deixar passar cap oportunitat per recuperar el nivell. A Girona van descarregar el tres i el quatre de nou i van mostrar un dos de vuit que voldran alçar un pis més per Tots Sants. Els Marrecs de Salt, la colla amfitriona, van repetir la millor diada de la seva temporada.

A Vilafranca, els Castellers de Barcelona van repetir ahir la tripleta de castells de vuit i van coronar el primer pilar de sis. També cal destacar el primer castell de set dels Castellers de Solsona en el marc de la diada de la colla. La Jove de Barcelona va tancar la dotzena de castells de set estrenant el quatre amb agulla i els Xiquets de Reus van posar fi al seu trentè aniversari carregant el dos de vuit després de quatre anys sense aconseguir-lo.

stats