Arts escèniques

El Festival Píndoles es farà al setembre a Montjuïc i serà gratuït

Tindrà tres escenaris exteriors on es programaran 20 propostes de microteatre

El festival de microteatre Píndoles, que es va ajornar al juny per culpa del coronavirus, tindrà lloc del 4 al 6 de setembre al castell de Montjuïc i serà gratuït. La programació es concentrarà al pati d'armes, el canó i el pou (tres espais de l'exterior del recinte), que s'han adaptat per garantir les distàncies físiques dels espectadors. A diferència de les edicions anteriors, l'entrada al festival serà gratuïta però caldrà reservar-la prèviament a través d'internet

El microteatre arrela a Barcelona

Amb la majoria d'espectacles inèdits, el festival serà un aparador de les últimes novetats de teatre breu i de proximitat. En total s'oferiran 20 propostes escèniques de dramaturgues com Ariadna Pastor, Anna Collell, Helena Codorniu, Clara Puig, Jaume Viñas, Catalina Florit i Mar Solà. Hi haurà espectacles de poesia, comèdia, tragicomèdia, dansa i narració i un 70% seran d'autoria femenina. A cada escenari s'hi representaran entre dues i tres obres diferents en intervals de 30 minuts i durant quatre hores consecutives cada dia. L'aforament total de cada escenari serà de 100 espectadors asseguts. 

Les obres estrenades al festival tindran l'oportunitat de ser programades arreu de Catalunya, en un format de gira itinerant pels espais més singulars de cada municipi. A més, el festival també portarà algunes de les creacions als instituts per fomentar el coneixement de les arts escèniques i mostrar als alumnes el format de teatre breu.