Cultura 04/06/2012

Un migdia dedicat a granotes, porcs, galls i cavallets de mar

Jordi Nopca
2 min
Refree creu que "els porcs són millors persones".

BARCELONAEl Minimúsica va néixer amb una idea de fons ben clara: educar el gust dels petits a partir de cançons fetes per noms de solvència de l' indie català, amb incursions puntuals vingudes des d'altres punts de la geografia espanyola. El Petit de Cal Eril, Fred i Son, Mujeres, Anímic, Doble Pletina, Beach Beach i Germana són alguns dels grups que han contribuït en algun dels tres discos que han sigut publicats fins ara per Sones. Després dels aliments i els transports, l'últim tema explorat discogràficament han sigut els animals.

El concert d'ahir al migdia al Parc de la Ciutadella va aplegar mig centenar de pares i mares, ben acompanyats de les seves criatures, que tenien un espai reservat a primera fila des d'on podien tocar instruments de percussió i ballar una mica. Lorena Álvarez va escalfar motors sense la "banda municipal", que a les 18 h l'acompanyaria a l'Arc de Triomf, i va convocar quatre nens perquè rauquessin a la tornada de la cançó de les granotes. Refree va optar per l'onomatopeia oink durant la cançó Els porcs són millors persones . Abans d'entonar Gallo negro, gallo rojo es va permetre fer una mica de pedagogia: "El gall negre és dolent i el gall vermell és més bo".

Fred i Son van rescatar dues de les petites i boniques cançons del seu debut, Diu que no sap què vol . Banquet al fons del mar va sonar un pèl tímida, però amb Cavallets de mar una bona colla de nens van flexionar les cames amb interès. Carlos Carbonell, ànima lúdica i artie d'Internet2, va tancar la sessió amb un parell de mostres d'electrònica rudimentària i màgica que va espantar més d'una criatura.

stats