MUSEUS

L'increment de visites als museus municipals és d'un 12% respecte a l'any passat

4,3 milions de persones visiten els museus de Barcelona el 2010

El Picasso continua sent el més visitat, seguit del Museu d'Història, el DHUB i el de Ciències Naturals

4,3 milions de persones han visitat els museus de Barcelona durant el 2010, "unes xifres similars a les de 2009", segons el delegat de Cultura Jordi Martí. Més de 2 milions de persones van visitar els museus municipals de Barcelona, cosa que suposa un increment d'un 12% en relació amb les dades de l'any passat, "important en el context de decreixement del nombre de turistes a la ciutat amb la crisi econòmica". L'oferta d'activitats paral·leles, cursos, conferències, tallers, espectacles i exposicions va tenir en el mateix període uns 2,7 milions d'usuaris.

De tots els museus municipals, el Picasso segueix sent el més visitat (1.045.837 visitants), seguit a distància pel Museu d'Història de Barcelona (547.242), el museu del Disseny HUB Barcelona (103.553) i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona (100.438). Iniciatives com la Nit dels Museus no només es van consolidar el 2010 amb més assistència de públic (96.935 participants), sinó que també van guanyar en equipaments adscrits, que van passar dels 27 de 2009 als 40 d'aquest any.

Segons una enquesta encarregada per l'Ajuntament que van respondre 4.200 persones, "els visitants, a la sortida dels museus, donen una nota de 8,4 sobre 10", ha dit Martí. També ha demanat al nou Govern català que presidirà Artur Mas que mantingui "la sensibilitat i la recepció suficient" per tirar endavant "projectes que necessitaran del suport de les administracions públiques i de manera especial de la Generalitat, com el DHUB o el centre d'art contemporani del Canòdrom, de la mateixa manera que va succeir al seu moment amb el MACBA o el MNAC".

Els deures pendents de l'Àrea de Cultura de Barcelona són: la remodelació del Museu Marés, tancat des d'octubre de 2009 i que està previst que reobri les seves portes al mes de març de 2011; el Museu de Ciències Naturals, que inaugurarà al març una nova seu; el Museu Blau, a l'antic edifici del Fòrum 2004; les obres d'ampliació del Museu Picasso; les de construcció de la nova seu del DHUB a la plaça de les Glòries, i la rehabilitació del Mercat del Born.

Etiquetes

Més continguts de