MÚSICA
Cultura 12/05/2012

El millor pop català, aquest diumenge gratis amb l'ARA

Per celebrar el desè aniversari de la discogràfica independent Bankrobber

Ara
2 min

BARCELONAEl segell musical independent Bankrobber va néixer fa 10 anys entre Barcelona i la Bisbal d'Empordà i, darrere seu, hem descobert noms com Mazoni, Guillamino, El Petit de Cal Eril i Sanjosex. Aquest diumenge, la discogràfica celebra l'efemèride regalant als lectors de l'ARA un disc recopilatori de temes de setze grups pels quals han apostat, tant dels que treballen ara amb la discogràfica com els que han passat per les seves mans al llarg dels anys. La nòmina val la pena: Le Petit Ramon, Holland Park, Tarannà, Sanjosex, Espaldamaceta, Sanjays, Mazoni, Sanjosex i Guillamino, entre d'altres.

La discogràfica de l'estrella

El segell de l'estrella vermella -un referent per entendre el moviment del nou pop català- va establir les bases d'un negoci que els ha donat la raó en dos aspectes. D'una banda, van tenir nas per avançar-se als canvis en l'escena musical catalana i van donar l'empenta necessària a grups i músics que han acabat fent fortuna: a més de Mazoni, Guillamino i Sanjosex, han apadrinat El Chico con la Espina en el Costado, Le Petit Ramon, Espaldamaceta, Esperit!, Els Surfing Sirles, i últimament Sanjays i Isaac Ulam.

D'altra banda, Bankrobber l'ha encertat en el model d'empresa, que agrupa discogràfica, promotora de concerts i agència de contractació. La mida mesurada del projecte hi ha ajudat: "Treballem amb un petit nucli d'artistes a tots els nivells i partint d'un tracte personal. Això implica un alt compromís amb l'artista", diuen. La fidelitat als seus músics i alhora la identificació de l'artista amb la discogràfica ha fet que Bankrobber hagi crescut com un equip. El segell ha sabut fer de vas comunicant i que els èxits d'uns sumin públic als altres. Un triomf compartit que demà volen fer extensiu als lectors de l'ARA.

stats