Els millors llibres infantils i juvenils, escollits pels alumnes

5.500 alumnes de fins a 16 anys conformen el jurat dels premis de literatura Atrapallibres i Protagonista jove, que s'entregaran el 7 i 9 de juny

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil ( ClijCAT) ha anunciat les obres guanyadores dels certàmens de literatura Atrapallibres i Protagonista jove, que es lliuraran a la Biblioteca Jaume Fuster de Gràcia els dies 7 i 9 de juny. Prop de 5.500 alumnes de fins a 16 anys han conformat "el jurat de joves lectors més nombrós de l'estat espanyol", segons els organitzadors, i han escollit els cinc millors llibres de Catalunya.

És un premi amb una metodologia que no té equivalent a l'estat. Un grup d'experts selecciona 3 llibres infantils per categoria d'edat entre tot el que s'ha publicat (traduccions incloses) i després el jurat el formen els nens i nenes de Catalunya que es constitueixen en clubs de lectura a escoles i biblioteques.

Guanyadors de l'11è Premi Literatura Infantil Atrapallibres

Categoria 9 anys

' Amics monstruosos', d'Anna Manso, amb il·lustracions de Gabriel Salvadó. Editorial Animallibres. Els amics de la Sandra són un gos zombi, un gat mòmia, una tortuga Frankenstein i unes periquites fantasma i l'ajudaran a veure-hi clar, malgrat la son que li fan passar.

Categoria 10 anys

' Jo que vaig dormir amb lleons', de Laia Longan, amb il·lustracions de Sonja Wimmer. Animallibres. En Tom és un noi orfe que, un dia, se sent cridat per un dels personatges d’un circ, al qual ell s’hi acabarà afegint amb l’objectiu de cercar el seu pare i els seus orígens.

Categoria 11 a 12 anys

' El signe prohibit', de Rodrigo Muñoz Avia, amb il·lustracions de Javier Andrada i traducció d'Elisenda Vergé-Bo. Edebé. La millor amiga del Jordi ha desaparegut i, mentre la policia fa preguntes sobre la seva desaparició, ell intentarà investigar-ho pel seu compte.

Guanyadors del 20è Premi de Literatura Protagonista Jove

Categoria 13 a 14 anys

' L’home dels records' de Lois Lowry. Cruïlla. El Dador és la persona que recull tots els records que poden fer malbé la pau i escull el jove Jonàs perquè esdevingui el seu successor.

Categoria 15 a 16 anys

' Un fil' de Alejandro Palomas. La Galera. Cada capítol, narrat amb veu pròpia, ofereix una part de la vida del Guillem, un infant que, malgrat la voluntat d’oblit del seu pare, a poc a poc va descobrint que la realitat no sempre és com li volen donar a conèixer.

Més continguts de