Cultura 12/08/2012

Els millors temes dels escocesos Simple Minds

S.m.
1 min
La veterana banda de Glasgow tocarà les cançons dels seus primers àlbums.

Als anys 80, amb Forget about me , els Simple Minds omplien estadis i competien amb els U2. El grup nascut a Glasgow i liderat per Jim Kerr trencava motlles i s'atrevia amb noves idees. No li feia por experimentar amb el postpunk. Com deia Kerr, enregistraven compulsivament buscant el seu propi estil. Fins fa pocs anys, però, la banda escocesa havia desaparegut pràcticament dels escenaris i només apareixia en algun programa de televisió adreçat a nostàlgics. El 2009 va reviscolar i ara ha decidit pujar als escenaris amb l'espectacle 5x5 , que és sobretot un viatge en el temps: són cinc cançons dels seus primers cinc àlbums.

Al Festival Cap Roig es podran escoltar temes com I travel , Life in a day , la melodramàtica Hunter and the hunted i l'inoblidable This fear of Gods.

Kerr opina que per la banda que va preparar el camí per a la fusió del rock i la música electrònica no ha passat el temps: "Una de les millors coses de tocar en aquests festivals és que ens permet posar-nos al davant de generacions més joves i fa que hàgim de demostrar que la nostra música és atemporal, que té alguna cosa per a totes les edats, espero que l'autenticitat de la música toqui la fibra a la gent que no ha vist Simple Minds abans o no sap gaire cosa sobre nosaltres". Tenen el seu públic. Al llarg de la seva dilatada trajectòria, Simple Minds -de la banda originària només queda Kerr i Charlie Burchill- ha aconseguit vendre més de seixanta milions de discos.

stats