Art
Cultura 14/07/2013

Bona acollida de la jornada de portes obertes del MNAC

L'equipament recull el guant de la nit especial de Montjuïc i ha aplegat durant aquest dissabte diverses activitats gratuïtes, com ara actuacions musicals, de dansa i de circ

Acn
2 min

BarcelonaEl MNAC ha obert les seves portes aquest dissabte a la música, la dansa, el circ i sobretot a barcelonins i turistes. El museu ha acollit activitats gratuïtes fins a la 1 de la matinada, i que han conviscut unes hores amb les col·leccions temporals i permanents, on també s'ha pogut accedir sense pagar. Entre altres espectacles, destaquen 'Kamuyot', de la companyia IT Dansa de l'Institut del Teatre, l'actuació de la Marxing band del Taller de Músics o un taller de dansa per a nens. D'aquesta manera, el MNAC recull el guant de 'Montjuïc de nit', que, fins l'any passat, havia emplenat la muntanya màgica de Barcelona de cultura i festa en un dissabte de juliol. Tàpies s'ha convertit en un dels protagonistes principals de la 'Nit del museu nacional'. L'exposició sobre l'obra de l'artista català és una de les que barcelonins i turistes han pogut visitar de manera gratuïta. A més de 'Tapies. Des de l'interior', tampoc s'ha hagut de pagar per veure 'La batalla de Tetuan', del pintor Marià Fortuny, 'Nord d'àfrica', una exposició de fotos de Ortiz Echagüe, així com la col·lecció permanent del MNAC.

Un grup de nens també han tingut l'oportunitat d'ocupar aquest espai en un taller de dansa, 'Mirem'. Els participants han pogut treballar la mirada a les obres d'art mitjançant el cos i el moviment gràcies a les indicacions i l'animació de les dues ballarines que han impartit el taller. La cúpula del MNAC ha acollit un espectacle contemporani de l'Ateneu Popular 9barris. A més, els visitants han pogut gaudir de l'actuació musical de la Marxing band del Taller de Músics.

Amb aquesta jornada vespertina de portes obertes, el MNAC ha donat continuïtat a la nit especial de Montjuïc, que, fins l'any passat, havia escampat les actuacions i activitats gratuïtes per tota la muntanya màgica i en la què hi col·laboraven els principals festivals musicals que se celebren al llarg de l'any a la ciutat. Enguany, però, ha estat el MNAC l'únic implicat en la 'nit blanca'.

stats