Publicitat
Publicitat

Fotografia

Troben un centenar de fotografies antigues de la monarquia espanyola a les escombraries

Les imatges de Maria Cristina d'Habsburg, Alfons XIII, Joan de Borbó i de l'actual rei, Joan Carles, eren en una caixa de sabates a Getxo

L'escriptor i fotògraf basc Willy Uribe es devia quedar amb un pam de nas quan, en una caixa de sabates, tirada en un contenidor, va trobar fotografies originals de Maria Cristina d'Habsburg-Lorena amb els seus fills; d'Alfons XIII a Sant Sebastià amb la seva família; de Joan Carles de Borbó de petit i vestit de militar o del casament de Joan de Borbó a Roma.

Uribe va trobar les fotos en un contenidor blau, amb diferents llibres de temàtica religiosa i algunes cartes personals: "Vaig veure que es tractava d'Alfons XIII i vaig pensar que era quelcom històric", ha explicat el fotògraf a Europa Press. Moltes de les fotografies estaven segellades i, segurament, la intenció del seu propietari era vendre-les. Algunes de les imatges "són molt bones", ha relatat Uribe. El seu objectiu és investigar a fons el seu origen, perquè "cadascuna té la seva història".

Hi ha moltes instantànies de les vacances que la família reial passava a Sant Sebastià o de la infància de l'actual rei, Joan de Borbó. És un misteri, però, qui n'és el propietari. Uribe les va trobar a la zona de Neguri i Las Arenas de Getxo, on, segons el fotògraf, "hi ha molta gent que ha estat monàrquica tota la vida i que es van passar al franquisme per conveniència". "Allà", ha continuat Uribe, "hi ha cases que guarden moltíssims tresors".

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT