CULTURA
Cultura 19/11/2011

Mor als 85 anys Enric Garriga Trullols, president del Cercle d'Agermanament Occità-Català

Despareix "una figura molt rellevant en la projecció exterior de la cultura catalana al món", segons el conseller de Cultura, Ferran Mascarell

Agències / Ara
2 min
Enric Garriga Trullols

BarcelonaEl president de l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) i del Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC), Enric Garriga Trullols, ha mort a Barcelona als 85 anys. Trullols, enginyer químic de professió, va començar la seva feina a favor de la independència de Catalunya abans de les primeres eleccions democràtiques, el 1977, incorporant-se al Reagrupament Socialista i Democràtic, de Josep Pallach, militància que va abandonar per la disconformitat amb com s'havia fet la unitat socialista a Catalunya.

Garriga Trullols va participar al Congrés de Cultura Catalana (11975-1977), i poc després va fundar, al costat d'altres persones, l'IPECC, des d'on va impulsar, per exemple, la construcció de monuments a personalitats catalanes a l'argentina, Alemanya i Bèlgica. El 1977 també va participar en la fundació del CAOC, entitat que fomenta les relacions entre la cultura catalana i l'occitana i des de la que va impulsar iniciatives com les XXXIII edicions de l'Aplec dels Focs de Sant Joan, la Licitada al Port de Salau i el dictat occità a Barcelona.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va recordar Enric Garriga Trullols com "una figura molt rellevant en la projecció exterior de la cultura catalana al món” i va destacar "el seu treball constant com a activista cultural, polític i lingüístic de gran influència per fomentar la unió entre la comunitat catalana i l’occitana".

"Garriga Trullols, com a president del Cercle d’Agermanament Occitano-Català i de l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana, simbolitza la continuïtat de l’ideal l’entesa i de l’agermanament entre Catalunya i Occitània, en la línia de grans figures de la primera meitat del segle XX com Pompeu Fabra, Josep Carbonell o Loís Alibèrt", va afirmar.

Mascarell va remarcar "el treball de Garriga Trullols per tal de promoure el coneixement de l’occità a Catalunya", i va recordar "el seu paper cabdal” en la tramitació de la Llei de l’Occità".

stats