Música
Cultura 23/08/2021

Mor Brian Travers, saxofonista i membre fundador d'UB40

Els seus companys a la banda britànica de 'reggae' han anunciat "devastats" la notícia

Ara
1 min
Brian Travers, saxofonista de la banda britànica UB40

BarcelonaBrian Travers, saxofonista, compositor i membre fundador de la banda britànica de reggae UB40, ha mort aquest diumenge als 62 anys. "Amb gran tristesa anunciem la mort del nostre camarada, germà, membre fundador d'UB40 i llegenda de la música, Brian David Travers", ha informat la banda en un comunicat, en què ha precisat que va morir després d'una "llarga i heroica lluita contra el càncer". Els components del grup han declarat que estan "devastats" i han demanat que es respecti la "privacitat" de la seva família.

Travers va formar UB40 el 1978 juntament amb James Brown i Earl Falconer, i poc després es van unir a la banda la resta d'integrants (Alastair Campbell, Robin Campbell, Norman Hassan, Michael Virtue i Astro), tots amics procedents de diferents escoles de Birmingham i de famílies treballadores. El nom de la banda feia referència a l'imprès que havien d'emplenar els aturats per poder cobrar els subsidis per desocupació al Regne Unit, una picada d'ullet als seus orígens i el compromís social d'UB40. Durant els més de 40 anys en actiu, el grup ha aconseguit grans èxits amb temes com Red red wine i (I can't help) falling in love with you, i ha arribat a vendre més de cent milions d'àlbums arreu del món.

Travers va començar a tenir problemes de salut a principis del 2019, i es va veure obligat a perdre's una gira d'aniversari d'UB40 el març d'aquell any. Així i tot, va poder actuar per última vegada amb la banda el desembre del 2019 en un concert celebrat a l'Arena Birmingham.

stats