Música
Cultura 17/04/2020

Mor als 74 anys el cantant Christophe, ídol ie-ie conegut per la cançó 'Aline'

El músic va compondre més de 200 cançons al llarg de 50 anys de carrera

V.g.
1 min
El cantant francès Christophe

El cantant francès Christophe, mundialment popular per les seves interpretacions d'Aline i Les mots bleus, ha mort aquesta matinada de divendres a l'edat de 74 anys com a conseqüència d'un enfisema pulmonar, segons ha anunciat la seva esposa a l'agència France Presse. El 1965 Daniel Bevilacqua, que era el seu nom veritable, va aconseguir un gran èxit amb la cançó Aline, en plena onada ie-ie i quan tan sols tenia 20 anys.

De recorregut singular dins la chanson française, Christophe va continuar investigant al llarg de la seva carrera musical, que va durar cinquanta anys, per no encasellar-se en els estils de moda. En col·laboració amb Jean-Michel Jarre va produir els anys 1973 i 1974 dos dels seus grans discos, Les paradis perdus i Les mots bleus. El seu tercer èxit més gran va ser la balada Succès fou, de la qual va vendre 600.000 còpies.

El 1976 va col·laborar amb Boris Bergman en l'àlbum Samourai, en què va dedicar una cançó a John Lennon, Merci John. El seu àlbum Le beau bizarre (1978), coescrit amb Bob Decout, va ser situat pel diari Libération entre els cent millors àlbums de la història del rock'n'roll.

El 1996 es reinventa i llança un nou àlbum, Bevilacqua, que malgrat tenir un èxit relatiu sorprèn per la seva modernitat. Cinc anys després va anunciar la tornada als escenaris amb una sèrie de concerts a l'Olympia de París. El seu últim àlbum, Les vestiges du Chaos, va sortir el 2016 i va rebre molt bones crítiques. Al llarg de la seva vida va rebre diversos guardons, com el Victoire de la Musique el 2003, i va ser nomenat Cavaller de la Legió d'Honor el 2014.

stats