Publicitat
Publicitat

Indústria musical

La pèrdua de valor de les discogràfiques

Un multimilionari rus compra Warner Music per 3.300 milions de dòlars

En els darrers 5 anys, la cotització de Warner ha caigut un 72%

El segell discogràfic nord-americà Warner Music, el tercer més gran del món, ha anunciat que serà adquirit per 3.300 milions de dòlars (2.294 milions d'euros) per la companyia Access Industries, del multimilionari rus Len Blavatnik.

Access Industries assumirà els prop de 1.900 milions de dòlars (1.321 milions d'euros) de deute del segell discogràfic i pagarà 8,25 dòlars (5,73 euros) en efectiu per cada acció de Warner Music Group, cosa que suposa una prima del 34 ,4% sobre el preu mitjà de les accions de la companyia en els últims sis mesos (6,14 dòlars), segons han informat avui les dues companyies en un comunicat.

Cap a l'equador de la sessió a la Borsa de Nova York ahir, quan es va començar a especular sobre la possibilitat que fos venuda, la cotització de Warner es va disparar un 44,05%. No obstant això, en els últims cinc anys, la companyia –que deixarà de cotitzar a borsa quan es completi la transacció– ha perdut un 72,41% del seu valor en borsa.

"Creiem que aquesta transacció és una oportunitat excepcional de potenciar al màxim el nostre valor i que respon als interessos dels accionistes, així com als dels fans de la música, els nostres artistes i compositors i tota la gent increïble d'aquesta companyia", va dir ahir el president i conseller delegat de Warner Music, Edgar Bronfman.

Bronfman, que al gener passat va ser sentenciat a França amb una multa de cinc milions d'euros per ús d'informació privilegiada, va assegurar que Access Industries "portarà una perspectiva fresca i emprenedora i el seu coneixement en tecnologia i mitjans" a Waren Music.

Per la seva banda Blavatnik, que fins ara tenia un 2% del segell discogràfic, i que entre 2004 i 2008 va ser membre del Consell d'Administració de la companyia, va afirmar estar "encantat" per estendre el seu "llarg compromís" amb la discogràfica, que va qualificar d' una "companyia increïble amb una gran herència, i alhora és casa de molts artistes excepcionals".

Warner Music, que té entre els seus artistes a grups com Green Day, Red Hot Chilly Peppers o Kid Rock, havia començat el gener passat un procés de recerca de compradors davant la caiguda de les vendes de discos a nivell mundial, i entre els interessats es trobaven Sony Music Group o el fons d'inversió nord-americà Kohlberg Kravis Roberts (KKR), entre molts d'altres.

Atipa't de cultura

Etiquetes

Més continguts de

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT