Cinema

La multipremiada ‘El nen i el món’, amb l’ARA

La pel·lícula del brasiler Alê Abreu narra les peripècies d'un nen que viatja per trobar el seu pare. Ha rebut guardons en més de 40 festivals a tot el món

'El nen i el món' és un dels últims èxits del cinema brasiler d’animació. Dirigida per Alê Abreu –que va debutar el 2007 amb 'Garoto cósmico'– és una pel·lícula poètica, emotiva i reflexiva que narra les peripècies d’un nen de camp que decideix emprendre un viatge per trobar el seu pare. Durant l’aventura descobrirà un món nou i inesperat, controlat per la tecnologia, les màquines i els mitjans de comunicació.

El trajecte de la pel·lícula, que l’ARA ofereix els dies 18 i 19 de juny a un preu de 9,95 euros, ha estat llarg i ple de recompenses. El primer dels més de 40 festivals que l’han premiat va ser el de l’Havana, que el va considerar el millor llargmetratge d’animació en l’edició del 2013. Més endavant va aconseguir, entre d’altres, el premi especial del jurat al festival de Shangai (2014) i el guardó com a millor pel·lícula independent a Annecy (2015).També va ser nominada als Oscar l’any 2015:“La meva és una pel·lícula feta amb una llibertat radical i total, i el fet d’arribar a la gran festa de la indústria de Hollywood ja va ser tot un premi”, reconeixia Abreu, que va començar a treballar en el llargmetratge de ficció mentre preparava un documental sobre les semblances entre els diversos països de l’Amèrica Llatina.

Amb un pressupost de 450.000 euros, Abreu va començar a construir un món fet de dibuixos amb formes bàsiques i amb colors plens de sensualitat per explicar una història sense paraules però, així i tot, carregada de moments d’un gran lirisme. Rere el viatge del jove protagonista hi ha la voluntat de denunciar l’abús dels recursos naturals, l’explotació dels treballadors i l’excés de control en el món contemporani.

Més continguts de