ARQUEOLOGIA
Cultura 03/02/2012

Una mòmia trobada al gel dels Alps fa 20 anys, al Museu d'Arqueologia

L'home de les neus, Ötzi, va ser descobert el 1991, es calcula que té 5.000 anys d'antiguitat i que va morir assassinat

Acn
1 min
Otzi, la mòmia del gel

BarcelonaEl Museu d'Arqueologia de Catalunya acull des d'avui una exposició dedicada a Ötzi, la mòmia del gel, les restes íntegres d'un home d'uns 5.000 anys d'antiguitat descobertes el 1991 en una glacera dels Alps i l'anàlisi de les quals ha portat a descobrir que va morir assassinat. Encara que les restes originals no són presents en aquesta exposició, atès que es conserven en condicions molt especials al Museu Arqueològic de Tirol del Sud, a Bozen (Itàlia), i no poden moure's per la seva fragilitat, una càmera connectada amb el museu italià permetrà als visitants veure la mòmia en temps real.

Les restes d'Ötzi van ser trobades amb la seva vestimenta i pertinences, i les anàlisis practicades amb les tècniques més modernes van revelar aspectes com els últims aliments que va menjar i les malalties que va patir al llarg de la seva vida, i fins i tot que va morir de forma violenta, encara que altres incògnites estan encara pendents de descobrir. L'home tenia els cabells llargs i foscos, ulls marrons, 1,60 metres d'altura i 50 quilos de pes, i tenia uns 45 anys quan va morir.

La mostra, que es podrà veure a la seu barcelonina del Museu d'Arqueologia de Catalunya fins al 12 d'agost, compta també amb un espai d'experimentació científica amb diferents microscopis que permeten al visitant aproximar-se a la tasca investigadora dels antropòlegs.

stats