CULTURA
Cultura 29/03/2012

Els museus Picasso i Blau tanquen per la vaga general

La majoria de centres culturals de Barcelona han obert les portes amb normalitat i tenen l'afluència de visitants habitual

Efe
1 min

BARCELONAEls museus Picasso i Blau de Barcelona ha decidit no obrir les seves portes arran de la vaga general per falta de treballadors, mentre que a la resta de centres d'art de la ciutat, al matí ha imperat la normalitat. La Sagrada Família, la Pedrera, el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) o fins i tot el museu del FC Barcelona han treballat amb normalitat en horaris i afluència de visitants.

En el cas del Museu Picasso, la falta de personal i de condicions per obrir amb normalitat ha portat la direcció del museu a no obrir les portes, ha informat l'Ajuntament de Barcelona, una decisió que també ha pres el Museu Blau, dedicat a les ciències naturals.

A La Pedrera han obert a les nou del matí i les cues de visitants han estat fluides. Tot i això, avançaran el tancament de portes a les 15 hores –normalment ho fa a les vuit del vespre– perquè la manifestació convocada a Barcelona per a aquesta tarda contra la reforma laboral transcorrerà a pocs metres d'aquest centre cultural. Pel que fa a la Sagrada Família, fonts del temple han confirmat normalitat de moment. Hi ha la mateixa afluència de visitants d'altres dies (entre 6.000 i 9.000 diaris) en horari de 9 a 6 de la tarda. Altres centres culturals de Barcelona com el MNAC o l'anomenat "Tour Camp Nou", que inclou la visita al camp de Barça i al museu blaugrana, estan funcionant sense problemes.

stats