Museus
Cultura 29/03/2011

Tanca per una fuita el Museu dels Invents

Tres dies després de ser inaugurat el museu ha de tancar perquè l'aigua ha inundat part de l'edifici

Redacció
1 min
Entrada del nou Museu d'Idees i Invents, a Barcelona

BarcelonaEl flamant Museu dels Invents, al carrer Ciutat, publicitat per tota la ciutat amb centenars de banderoles i inaugurat el passat dimecres, dia 23 de març, per la tercera tinent d'alcalde, Assumpta Escarp, i el candidat a l'alcaldia per CiU, Xavier Trias, ha hagut de tancar les portes. El passat dissabte hi va haver una fuita d'aigua i l'edifici, l'antiga seu del PSUC i d'ICV, va haver de ser desallotjat. Els responsables asseguren que no poden precisar quan es tornarà a obrir, però com a mínim, necessitaran una setmana per arreglar els desperfectes. Segons el Museu, cap dels invents ha resultat malmès.

El Museu dels Invents és un projecte liderat per l'inventor Pep Torres. En prop de 600 metres quadrats conviuen des de prototips, com el frontal de la Vespa ideada pels germans Bel, fins a les 'bones idees' a l'espai Reflexionarium (s'hi accedeix a través d'un tobogan): polseres per detectar la radiació solar i evitar cremades, bosses de plàstic útils també com a dutxa o la bàscula dels famosos, que marca un pes entre el de l'Abella Maya i Falete.

Més enllà dels objectes propers a l'absurd, el museu inclou invents amb una forta càrrega social i que podrien ser factibles en un futur proper, com la 'mumless clinique', un dispositiu que evitarà la gestació a l'úter matern o la mitja de niló que mai es trenca.

stats