Música
Cultura 03/12/2010

L'Auditori ja té a punt la quarta sala

L'Auditori de Barcelona inaugurarà el pròxim 16 de desembre la seva nova sala Alicia de Larrocha, amb capacitat per a 152 persones i un escenari de 80 metres quadrats, amb un concert del conjunt de cambra de la Banda Municipal, la pianista Alba Ventura i un recital de Silvia Pérez.

Efe
1 min
La maqueta de la nova sala polivalent

BarcelonaEstà previst que el dia 17 es repeteixi el mateix concert commemoratiu, que obrirà el conjunt de cambra de la Banda Municipal, que interpretarà Reed Quintet, de Salvador Brotons.

El concert prosseguirà amb les Sonates d'Antoni Soler, obres d'Alicia de Larrocha i Chopin, de la mà d'Alba Ventura, deixeble de Larrocha, i tancarà el programa Sílvia Pérez Cruz, una de les veus joves més potents de Catalunya, que interpretarà cançons de Gasull, Montsalvatge i Lorca.

Ventura i Pérez són dos artistes propostes per l'Auditori per al cicle Rising Stars de "ECHO", l'"European Concert Hall Organisation".

La nova sala, una obra promoguda i dirigida per l'Ajuntament de Barcelona, es destinarà als assajos de la Banda Municipal i també al grup instrumental bcn216 i a altres residents de l'Auditori com la Capella Reial de Catalunya o la mateixa OBC.

També utilitzarà com a sala d'actes de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) o per a projectes de final de carrera dels estudiants.

Per al seu finançament, l'Auditori s'ha acollit al Fons Extraordinari d'Inversió en l'Àmbit Local (Pla E), impulsat per l'Estat.

stats