PROMOCIÓ

La música de 'Barcelona, nit d'estiu', amb l'ARA

El CD amb la música de Joan Dausà, que va guanyar un premi Gaudí amb la banda sonora, amb l'ARA dels dies 15 i 16 de febrer

Tot va començar amb una cançó, 'Jo mai mai' . I el cercle es va tancar el 2 de febrer, quan Joan Dausà va recollir el premi Gaudí a la millor música original.

Va ser el reconeixement de l'Acadèmia del Cinema Català a la banda sonora de la pel·lícula 'Barcelona, nit d'estiu': onze peces de Dausà que es podran aconseguir en un CD per només 4,95 € amb l'ARA el dissabte 15 i el diumenge 16 de febrer.

El premi té més sentit del que podria semblar, perquè la música és un dels elements que van dur Dani de la Orden a dirigir Barcelona, nit d'estiu, una comèdia romàntica estructurada en sis episodis, un dels quals és una adaptació de la cançó Jo mai mai,de Joan Dausà, que descriu un sopar d'amics enterbolit per una inesperada revelació de secrets. De la Orden, que reconeix el component narratiu d'algunes cançons del pop català recent, va convèncer Dausà per actuar en la pel·lícula -és un dels actors de l'episodi titulat Jo mai mai - i per fer-ne la banda sonora completa.

'Jo mai mai', en acústic

El repertori final, recollit al CD, inclou cinc composicions instrumentals i sis cançons. D'alguna manera, es pot considerar que aquesta banda sonora és el segon disc del músic de Sant Feliu de Llobregat, perquè, tret de Jo mai mai -que interpreta en una versió acústica-, no recupera cap cançó del primer àlbum de Joan Dausà.

En les cançons del CD, Dausà està acompanyat d'Axel Pi (bateria de Sidonie), Martí Maymó (baixista de Manel), la vocalista Clara Molins i els productors Santos Berrocal i Florenci Ferrer, que ja es van fer càrrec de la producció de l'àlbum Jo mai mai (2012) i que repetiran en el disc que Joan Dausà i Els Tipus d'Interès presentaran aquesta primavera.

Les cançons de la banda sonora s'adiuen amb l'esperit que va dur De la Orden a fer Barcelona, nit d'estiu. "L'estiu del 2012 em vaig enamorar d'una noia i de cop em van venir moltes ganes de rodar una comèdia romàntica", va dir el director a l'ARA l'agost del 2013. La pel·lícula, opera prima de De la Orden, explica "sis històries d'amor" protagonitzades per Jan Cornet, Sara Espígul, Àlex Monner, Miki Esparbé, Bárbara Santa-Cruz, Luis Fernández, Mar del Hoyo, Bernat Saumell, Francesc Colomer i Claudia Vega, entre d'altres.

Més continguts de