Cultura 18/02/2011

Els nazis ja gravaven pel·lícules en 3D

Les pel·lícules estan gravades en cinta de 35 mil·límetres amb dues lents davant de les quals haurien col·locat un prisma

Agències
1 min
goebbels

BarcelonaJames Cameron i Avatar no van ser els primers a intentar posar en marxa el cinema en tres dimensions. Segons el director australià Phllippe Mora, Joseph Goebbels, el director de la maquinària propagandística nazi ja va experimentar amb el 3D en les seves pel·lícules. Mora ha arribat a aquesta conclusió després de descobrir dues pel·lícules filmades amb un intent de sistema tridimensional que daten de l'època del Tercer Reich. "És a Alemanya i no a Hollywood on es va crear el 3D", ha afirmat el director australià en una entevista durant la celebració del Festival Internacional de Cinema de Berlín.

Es tracta de dues cintes de 30 minuts cadascuna que van ser filmades com a part de la filmografia de Goebbels. "Les pel·lícules estan gravades en cinta de 35 mil·límetres. Sembla que estan fetes amb dues lents davant de les quals haurien col·locat un prisma. Les va produir un dels estudis independents alemanys, per ordre del ministeri de Propaganda de Goebbels", ha afirmat. Les pel·lícules, "d'una enorme qualitat per a l'època", van ser catalogades com a raum films, és a dir, pel·lícules de l'espai. Es titulen Sis nois es capbussen en el cap de setmana i Tan real que pots tocar-ho. Mora ha afegit que aquestes cintes alemanyes no serien les úniques rodades en 3D, i està disposat a treure-les a la llum.

stats