Cinema
Cultura 09/04/2014

La Fundació Sorigué reunirà artistes emergents per realitzar un documental

'Moviement', que comptarà amb la participació d'escoles de cinema com l'Escac i l'Ecam, es posarà en marxa a Lleida el 2015

Acn
1 min

LleidaLa Fundació Sorigué ha presentat aquest dimecres la iniciativa 'Moviement. Fundació Sorigue', una trobada internacional d'escoles de cinema que vol convertir-se en la plataforma de connexió de joves talents amb professionals del sector cinematogràfic i altres disciplines com el videoart, la fotografia, la dansa, la literatura, la filosofia i la música. Els participants, tindran un any per elaborar un documental conjuntament.

La directora de la Fundació, Ana Vallés, ha explicat que serà "una mirada pluridisciplinària sobre un mateix element, des de diferents perspectives creatives". L'escultor i pintor Antonio López i el cineasta Will Wenders podrien ser alguns dels professionals d'aquesta edició. La iniciativa es posarà en marxa al 2015, amb el suport de l'Ajuntament de Lleida i la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya.

'Moviement. Fundació Sorigué' comptarà amb la participació de quatre escoles internacionals de cinema: l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (Escac), l'Escola de la Cinematografia i de l'Audiovisual de Madrid (Ecam), l'Escola Nacional d'Experimentació i Realització Cinematogràfica de Buenos Aires (Enerc) i el Circuit de curtmetratges Kimuak del País Basc, a més de la Universitat de Lleida (UdL).

Un cop definit el projecte, els participants l'hauran de defensar davant un director de cinema de prestigi. L'objectiu final és presentar el documental a l'edició del 2016 de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha afirmat que la iniciativa "crea grans oportunitats per als creadors i desenvolupa la indústria audiovisual, una indústria que ha de tenir un coneixement compartit entre universitats i escoles de cinema de tot el món".

stats